Over Esther

“We gaan voor
het beste resultaat
voor iedereen!
 

Over Esther

Esther van Etten is sportdiëtist. Haar passie voor sporten en voeding ontwikkelde zij al op jonge leeftijd. Als Nederlands ex-kampioene sportaerobics (KNGU) leerde zij het belang van een optimale voeding in combinatie met topsport kennen.

In 1990 startte zij met de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Na het behalen van haar diploma begon Esther haar eigen voedingsadviesbureau, ontwikkelde zij haar
dieet-afslankplan “en nu is het genoeg” en specialiseerde zij zich in voeding in combinatie met sportdiëtetiek. Zij heeft een grote diversiteit aan topsporters mogen begeleiden, waaronder voetballers uit de Nederlandse en buitenlandse competitive en de roeisters van het olympisch roeiteam. Ook de recreatieve sporter, jeugsporters en talenenten weten de weg naar Esther te vinden. De ervaring met jeugdige sporters heeft Esther opgedaan bij voetbalclub AZ, Ajax en FC Volendam. Daarbij geeft zij (kook)workshops, lezingen en presentaties over voeding in combinatie met (top)sport.

Het sporten zelf speelt bij Esther nog altijd een prominente rol. Naast haar werkzaamheden als diëtist, geeft Esther een aantal uren hardlooptrainingen per week.

Door haar specialisaties en jarenlange praktijkervaring wordt Esther regelmatig door media gevraagd om haar deskundige en nuchtere mening te geven op het gebied van sportvoeding en lifestyle. Onder het kopje "In de Media" kun je columns lezen die Esther voor verschillende organisaties geschreven heeft (o.a. voor Le Champion en JOGG) en artikelen lezen waarin Esther is geïnterviewd.

Esther heeft een praktijk in Amsterdam, gevestigd aan het IJsbaanpad. In samenwerking met Fysiomed en ‘’Uit de keuken’’ heeft zij in 2015 haar eigen kookboek ‘’Esthers Eetclub’’ uitgebracht. Deze ervaring kwam goed van pas bij het schrijven van de sport eettips in het boek "Grenzeloos Gezond" van Ellen Hoog en het boek “Dafne likes” van Dafne Schippers.

Tijdlijn en diploma’s
Hoe heeft Esther zich gevoed met kennis en ervaring?
2018 - AJAX Voedingslessen jeugdopleiding 
2017 - Dafne Likes Sport eettips kookboek Dafne Schippers
2017 - AALO hardlooptrainer
2017 - JOGG / Team:Fit Columnist de gezonde sportkantine
2016 - Le Champion Columnist
2016 - RTL 5 Galileo Begeleiding Manuel Venderbos in suiker experiment
2016 - Grenzeloos Gezond Sport eettips Kookboek Ellen Hoog
2016 - RTV Noord-Holland Maandelijks te gast als voedingsexpert
2015 - Albert Heijn Voedingscoach
2015 - NOC-NSF Diëtist bij Nationale roeiselectie
2012 - Pit Actief Post HBO cursus maag,- darm en leverziekten
2011 - FC Volendam sportdietist jeugdopleiding FC Volendam
2010 - AC Milan werkbezoek, kijkje in de keuken
2009-2011 - AZ sportdietist jeugdopleiding AZ Alkmaar
2006-heden - Fysiomed Eigen praktijk
1996-1997 - KNGU Nederlands kampioen sportaerobics
1995 - Zelfstandig Voedingsadviesbureau Esther van Etten
1994 - Hogeschool van Amsterdam Diploma Voeding & Diëtetiek